Istorija

Već početkom 2010. prepoznali smo drveni pelet kao odlučujući energent za buduće snabdijevanje energijom. Iz tog razloga smo najprije počeli sa tim da razvijemo odgovarajuću mješavinu sirovine za proizvodnju drvenog peleta, da bismo za naše kupce generisali optimalno dobijanje energije od peleta. Naša prvobitna proizvodnja nije bila usmjerena na količinu, već je u prvom planu podlijegala cilju stabilnog poboljšanja kvaliteta. U toku vremena pošlo nam je za rukom da tim pristupom izgradimo mrežu vjernih stalnih klijenata, koja neprekidno raste.

Naša početna proizvodnja je već nakon nekoliko godina dostigla svoju granicu. Nismo više bili u položaju da podmirimo količinski zahtjev naših klijenata za visoko kvalitetnim peletom. Odlučili smo 2015. godine da značajno proširimo proizvodne kapacitete, da bismo na ovaj način ispunili naš skriveni cilj da uspijemo da isporučimo robu našim kupcima i pri tome da imamo i mogućnost da pridobijemo nove mušterije.

Osjećamo se dokazanim u prošlosti i sigurni smo u budućnosti da će, u svijetu rastuća potreba za energijom pri istovremeno iscrpljujućim fosilnim resursima, već započetu promjenu u snabdijevanju energijom i dalje ubrzati. Neutralno sagorjevanje ugljen-dioksida kod drvenog peleta obezbjeđuje pri tom značajan doprinos i predstavlja ekološku alternativu u odnosu na izvorno snabdijevanje energijom.

Sa našim proizvodnim pogonom u Bosni i Hercegovini odlučili smo se za optimalan položaj. Sa količinom od 53% u šumama ubraja se Bosna i Hercegovina u regije Evrope najbogatije šumama. Potreba za piljevinom, ostacima od iverice i otpadnim drvetom za proizvodnju drvenog peleta je samim tim osigurana u odgovarajućoj mjeri i omogućava nam kontinualno i neprekidno snabdijevanje našim kupcima na evropskom tržištu.

Osjećamo se kao provajderi naših mušterija. Zadovoljstvo mušterija stoji kod nas na prvom mjestu, nezavisno od tog, da li se radi o krajnjem potrošaču, trgovcu ili komunalnim institucijama. Iz tog razloga nam je neophodna permanentna kontrola kvaliteta. Samo ona može da trajno osigura visok kvalitet i samim tim i optimalno dobijanje energije našeg drvenog peleta za naše mušterije.

Uvjerite se sami u naš kvalitet i naše cijene.

Radujemo Vam se.