Granule peleta

Granule premijum kvaliteta

Dalje informacije

Ponude/Akcije

Pakovani pelet

Premijum kvalitet pakovan u vreće od 15 kg

Dalje informacije

Drveni pelet u njegovom današnjem obliku predstavlja još premaleni dio u obezbjeđenju energijom. Pri tome energent „Biomasa“, u koji se ubraja i drveni pelet, pokriva već vijekovima potrebu čovječanstva za energijom. Drvo je dugo vremena bilo jedini dostupan energent prije nego što je čovječanstvu bio dostupan krajnji izvor energije kao što su ugalj, nafta i zemni gas.

Preokret je uslijedio uprkos suštinskoj prednosti drveta kao klima-neutralnog, uvijek iznova rastućeg i svuda dostupnog energenta. Drvo izrasta i u toj fazi vezuje  CO2. Ako se tada od strane ljudi koristi kao izvor energije, vezani  CO2 se oslobađa – vječna cirkulacija i pri tome CO2-neutralan. Prirodnim energentima uspijeva priroda da apsorbuje sunčevu energiju i da je ljudima učini korisnom, kada je čovjek treba i kada zimi sunce nema dovoljnu jačinu.

Drvo je u Evropi dovoljno rasprostranjeno – samo jedan dio ponovo narastajuće mase se trenutno koristi energetski. Strah, da bi šume mogle biti isječene za potrebe grijanja, je neosnovan. Kako država tako i privatni šumari bave se već, iz sopstvenih interesa, obezbjeđivanjem kontinualnih šumskih gazdinstava.

Korišćenjem drvenog peleta povezuju se prednosti ponovo rastućeg energenta drveta sa komforom moderne tehnike grijanja. Pelet omogućava automatsko punjenje postrojenja za centralno grijanje i ne moraju kao peći na drva da se u toku dana više puta dopunjavaju. Sa peći na pelet i silosom u podrumu ili u bašti možete i zimi Vašu kuću napustiti na duže vrijeme, bez da se odmah zamrzne.